/ БГНЕС
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход от България през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Русе“ и „Кардам“. Това съобщиха от МВР на сайта на министерството.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП „Видин“ при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/„Липница“ и „Крушари"/„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа, посочват от МВР.

Нормален е трафикът на всички гранични пунктове с Гърция. От МВР припомнят, че през съвместните гранични пунктове „Златоград“/„Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Поради това се налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия.

Преминаването през пунктовете за Турция и Република Северна Македония е нормално. 
Рени Никофорова/БТА