/ БГНЕС
Интензивен е трафикът на вход за товарни автомобили на част от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния и Турция и на вход на границата с Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 

По границата с Румъния трафикът на ГКПП „Кардам“ и „Никопол“ е интензивен на вход за товарни автомобили, а на „Русе“ – на вход и изход за леки автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към пунктовете „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Трафикът на ГКПП „Кулата“ по границата с Гърция е интензивен на изход за товарни автомобили. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

По границата с Република Турция трафикът на ГКПП „Капитан Андреево“ е интензивен на вход за товарни автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата със Сърбия и Република Северна Македония. 

На ГКПП „Гюешево“ по границата с Република Северна Македония стартира изпълнението на дейностите по договор, свързан с изграждането на Системата вход/изход на ЕС. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични проверки на преминаващите товарни автомобили и ще бъдат заменени с нови. Временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили, допълват от „Гранична полиция“. Възможни са известни затруднения при преминаването на граничния пункт.  


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Йоанна Димитрова/БТА