Има заподозрян поръчител на покушението над Манол Велев?
Има заподозрян поръчител на покушението над Манол Велев? / снимка: Sofia Photo Agency /

Покушението срещу Манол Велев през 2007 година е имало за цел да навреди на председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. Такава версия е била изложена пред градския прокурор Николай Кокинов след среща с Лечева, която е съпруга на Велев. По думите на Кокинов, може би в момента има заподозрян поръчител на атентата, но все още няма доказателства за повдигане на обвинения.

„Проведохме разговор, на който обсъдихме някои факти, които тя поднесе. Мой ангажимент е да ги подам на разследващите. Това са нейните съмнения. Поговорихме върху какво се опират те. Нищо конкретно не ми остави. Поговорихме за някои факти, ще ги изследваме допълнително. Ако имаше доказателства, щеше да има и извършител”, каза градският прокурор.

„Главният прокурор е продължил срока за разследването до април, но извършител не е открит. Има някои логични версии, но от гледна точка на доказателствен материал сме слаби, за да повдигнем обвинение срещу конкретно лице. Може би имаме заподозрени като поръчители, но на този етап не разполагаме с убедителни доказателства за пред съд. Проблеми по това дело нямаме, но все пак нормалната логика в цял свят е при едно разследване – полицията да разкрие извършителя и да го поднесе на прокуратурата”, допълни Николай Кокинов.