Има трети обвиняем за убийството на студента Стоян Балтов
Има трети обвиняем за убийството на студента Стоян Балтов / снимка: Sofia Photo Agency

Една година след убийството на студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в Студентски град прокуратурата привлече нов обвиняем за смъртта на 20-годишния младеж. Това е Светлозар Стоилов, който досега беше само свидетел по случая, съобщава dnevnik.bg.

Делото за убийството на Балтов веднъж започна в съда и подсъдими за боя до смърт в Студентски град бяха Вили Георгиев и Александър Данаилов. По време на процеса за умишлено убийство по особено жесток начин показанията на свидетеля Мирослав Станчев принудиха съда да върне случая за доразследване на прокуратурата. Станчев, който е бил в компанията на подсъдимите, заяви, че е видял как Данаилов и Стоилов да ритат Балтов. Така прокурорът сам поиска делото да бъде върнато, за да се разследва участието на необвинения дотогава Стоилов в убийството.

След убийството на Балтов започна голяма обществена дискусия за състоянието на Студентски град, "Амнезия" беше затворена, а младежи протестираха над месец и призоваваха за промяна.

За да започне наново делото, трябва всички материали от разследването да бъдат предявени на обвиняемите и на родителите на Балтов. При започването на делото през лятото роднините на убитото момче предявиха граждански иск за 400 хил. лв. за Георгиев и Атанасов.