Има още замесени в нарушенията около ремонта на Сметната палата
Има още замесени в нарушенията около ремонта на Сметната палата / netinfo

Председателят на Върховния касационен съд Иван Григоров каза, че очаква да има още нарушения и отговорни лица, и още замесени в нарушенията около ремонта на Сметната палата.

Висшият съдебен съвет реши да има вътрешен одит на ремонта на сградата. Главният прокурор каза, че ще вземе отношение, след като се докажат престъпленията. Заседанието на ВСС продължава и в момента. Според Иван Григоров изнесеното дотук е малка част от нарушенията. Очаква се те да бъдат открити и да бъдат още по-драстични.

Парите са били открити по времето на мандата на Никола Филчев, а от Върховния касационен съд са подали сигнала в края на неговото управление, като дотогава по думите на Григоров самият Филчев е направил опит да забави проверката. „Фирма „ЕКС” е извършила ремонта и е избрана лично от бившия главен прокурор Никола Филчев в нарушение с всякакви правила”, каза още Григоорв.

От своя страна главният прокурор Борис Велчев увери, че проверката сега ще върви с по-бързи темпове и нарушителите ще понесат наказателна отговорност за действията си.

На официален брифинг, който дават в момента представители на ВСС казаха, че не знаят да има такива нарушения и отклонения в ремонта на Съдебната палта.