Прокуратурата повдигна обвинение на 57-годишен мъж за убийството в столичния квартал Бояна. 63-годишната жена бе удряна до смърт по главата с каменна плоча посред бял ден. Тя стояла на пейка в парка, когато е била нападната.

Обвиняемият вече е бил осъждан за причиняване на средна телесна повреда на убитата Е. Т. през 2015 година, съобщават от прокуратурата.

Освен това спрямо него има осъдителни присъди за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и за управление на МПС след употреба на алкохол, съобщават още от прокуратурата.

По информация на NOVA става въпрос за мъжа, с когото жертвата живеела на семейни начала. А присъдата, която е изтърпял е била за убийството на собствения му брат.

Жестоко убийство в парка на столичния квартал Бояна

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.Х.

От прокуратурата съобщиха още, че имало пропуски в разследването. Освен това били уведомени за убийството от СДВР едва на следващия ден.

До този момент държавното обвинение се информирало за убийството на възрастна жена от средствата за масово осведомяване.

"При преглед на материалите наблюдаващият прокурор констатира, че към момента на докладването им не са били извършени редица действия по разследването - не са били иззети записите от монтираните в близост до местопроизшествието камери за видеонаблюдение, не е било извършено разпознаване на задържаното за 24 часа по Закона за МВР лице от установен свидетел – очевидец, не е била приета по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза", информират от обвинението.