Има данни за подслушвани журналисти, смята Дончева
Има данни за подслушвани журналисти, смята Дончева / снимкa: Sofia Photo Agency
В делото „Галерия" в ДАНС има данни за подслушвани журналисти и за използвани СРС-та, съобщи депутатът от БСП Татяна Дончева след края на заседанието на парламентарната вътрешна комисия. Депутатите от ДСБ Атанас Атанасов и Eлиана Масева съобщиха, че сред подслушваните журналисти има много популярни имена.

Татяна Дончева отказа да уточни имената на подслушваните журналисти, както и броя на медиите, които са били разработвани от ДАНС. Тя съобщи, че делото е образувано по справка на оперативен работник в ДАНС, като по него се е произнесъл Владимир Писанчев, който преди време беше отстранен от длъжност.

Според Татяна Дончева има група лица в ДАНС, на които им е трябвало контрол върху медиите и по този начин те са се опитвали да го осъществят. Според нея подслушването е направено не поради липса на опит или заради някакви други цели, а е извършено съзнателно и с определена цел.

Татяна Дончева съобщи още, че няма разумно обяснение защо в делото в ДАНС има разпечатки на хора, които не са водили разговори по определената тема. Тя допълни, че скандалът, свързан с името й е свързан, както с предстоящия конгрес на БСП, така и с друга по-предишна разработка на ДАНС, свързана с високопоставени престъпни босове у нас.