Илиана Раева влиза в коалиция за евровота
Илиана Раева влиза в коалиция за евровота / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Илиана Раева представи официално коалиция "Обединени демократи"
70052
Илиана Раева представи официално коалиция "Обединени демократи"
  • Илиана Раева представи официално коалиция "Обединени демократи"

Коалиция „Обединени демократи" е новата политическа формация, която ще се яви на евроизборите. В политическият съюз влизат партията на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева - „Обединена България", социалдемократите с лидер Тодор Барболов и христиандемократите, под председателството на Ирина Репуц. По думите на Илиана Раева коалицията ще участва с обща листа на предстоящите избори за европейски парламент, но към момента все още не са ясни водачите в нея.

Трите партии „Обединена България", Християндемократическата и Социалдемократическата ще участват заедно на евроизборите под формата на коалиция „Обединени демократи".

Илиана Раева влиза в коалиция за евровота
netinfo

Според лидера на „Обединена България" и учредител на новия политически съюз Илиана Раева коалицията е алтернатива за онези граждани, които не виждат свое представителство в сегашните партии.

„Аз съм щастлива днес, че до мен седят хора, които успяха да ме убедят така, както и аз успях да убедя тях, че гледаме в една посока, че ние много отговорно можем да застанем и да кажем, че представляваме гражданите на тази страна, които бяха на протестите, които отказват да гласуват, защото те не виждат свое представителство сред политическите партии", заяви Раева.

Тя допълни, че през последните четири месеца е обиколила голяма част от градовете в страната и според нейните наблюдения партия „Обединена България" среща силна подкрепа от страна на гражданите.

„Без да плащаме по 20 или 50 лева в градовете, на първите ни срещи присъстваха около 120 човека. За мен това е една огромна победа", допълни тя.

Новият политически съюз ще участва с обща листа на предстоящите евроизбори, но към момента все още не са ясни лицата, които ще представляват коалиция „Обединени демократи".

Илиана Раева влиза в коалиция за евровота
netinfo