Илиана Раева учреди партия
Илиана Раева учреди партия / снимка: БГНЕС, архив

Известната гимнастичка и председател на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева основа нова партия. В зала 1 на НДК тя събра симпатизанти, готови да участват в изграждането на новата формацията „Обединена България”, съобщи БНТ.

По време на учредителното събрание Раева беше избрана единодушно за председател на организацията. По думите ѝ партията ще бъде либерал-демократична с дясна ориентация.

В продължителна реч Илиана Раева обясни, че е много важно България да бъде обединена и да се даде възможност на хората, които в последните години не са гласували, да открият своята партия. Според нея са задължителни спешни реформи в три системи - образователната, здравната и правосъдната. „Целта пред партията „Обединена България” е да се превърне в една от водещите политически сили”, изтъкна Раева, посочва dnevnik.bg.

От новата формация подкрепят протестите в страната и вярват, че хората ще отстояват докрай исканията си, стана ясно по време на учредителната конференция. В Националния съвет на партията влизат доста млади хора с образование в чужбина. В съвета е и бившият футболист и настоящ мениджър Лъчезар Танев.