Тепърва ще се запознавам със ситуацията в Министерството икономиката. Още от първия ден разпоредих пълен анализ на различните дейности в икономиката и проблемите, които стоят пред нас. Това заяви в първото си интервю министърът на икономиката Богдан Богданов пред NOVA

Трябва да положим доста усилия, за да нормализираме тона между институциите, както и между институциите и бизнеса. Това, което липсваше на бизнеса през последните години, беше предвидимост и стабилност. Поставям си го като един от основните приоритети”, добави той.

Министърът на икономиката разпореди анализ по казуса с Пловдивския панаир

Попитан дали планира чистка в структурите на Министерството на икономиката, Богданов заяви: „Не смятам да правя чистки, а да оптимизираме определени процеси, които или не работят, или не са достатъчно ефективни”.

Според него предаването на властта от служебния кабинет към редовния не е преминало, както би трябвало. „Една от причините беше освобождаването на зам.-министрите. Ние целим да има последователност, затова върнах един от хората, който беше освободен - Ирина Щонова”, обяви Богданов.