През нощта и във вторник преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология в своята седмична прогноза за времето.

В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина ще има намалена видимост. След обяд над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, максималните -  между 8° и 13°; в София минималната температура ще бъде около 0°, максималната - около 9°. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Времето през декември: Ще имаме ли сняг за Коледа и Нова година

В сряда вятърът отново ще се ориентира от югозапад, в Източна България и северно от планините ще се усили. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, а дневните температури до 12°-14°. Главно в западната част на Горнотракийската низина и в западния участък от поречието на Дунав ще е почти тихо - там ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават до 5°-7°.

В четвъртък облачността бързо ще се увеличи. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, в Северозападна България ще завали дъжд, ще започне понижение на температурите. В Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, ще е все още топло с температури до 16°-18°.

До полунощ срещу петък валежите ще обхванат по-голямата част от страната.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ