Музикантът Ицо Хазарта се е ваксинирал срещу COVID-19. Това съобщи самият той във Фейсбук и публикува снимка от изследване за изградени антитела.

Любимият на поколения българи певец, препоръча всички да се ваксинират срещу новия коронавирус. Той сподели, че е държал да се имунизира с иРНК ваксина и е избрал препаратът на Pfizer/BioNTech. По думите му, две седмици след втората доза, защитата му срещу COVID-19 е над 8 пъти по-висока от необходимия минимум.

„Отне ми един месец ходене по мъките, за да намеря начин да се ваксинирам с рНК ваксина. Сега вече ги има навсякъде и отнема най-много един час чакане, затова препоръчвам на всеки да се ваксинира - и искам да обясня защо“, написа още рапърът.

Хазарта сподели: „Не съм обожател на ваксините. Имах избор между две неща:
- ваксина, която предпазва от вируса в над 90% от случаите, и предизвиква сериозен проблем при един от 300 000 ваксинирани.
- вирус, който в България убива един на всеки 25 заразени.

На хората, които ме критикуват, че се изказвам по теми, от които не разбирам, бих искал да кажа следното - искрено ви моля да ме извините, че съм предизвикал досада или друго неприятно чувство във вас“

Музикантът сподели, че пише поста си, защото той ще достигне до стотици хиляди хора „и ако дори и един - единствен човек успее да се спаси от тая отвратителна болест благодарение на него - значи е имало смисъл“.