/ NOVA
Наградата "Икар" за изключителен принос към българския театър е за Татяна Лолова - посмъртно
Ицо Хазарта и балет "Нова" ще открият церемонията по връчването на наградите "Икар", а водещ ще бъде актьорът Александър Кадиев, съобщиха от Съюза на артистите в България, който през 2021 г. отбелязва един век от своето създаване.

Тази година събитието ще се състои с публика в залата, но при допустимите 50 % от местата, което ограничава възможността на организаторите за продажба на билети.

Обявиха номинациите за наградата „Икар“

На предстоящото връчване Васко Василев ще изпълни специално създадена за повода композиция. Цигуларят ще излезе на сцена за първи път заедно с младата певица Керана.
 
 

Ицо Хазарта ще открие Награди ИКАР 2021 - официална церемония, а водещ на събитието ще бъде актьорът Александър Кадиев....

Posted by Съюз на артистите в България / Union of Bulgarian Actors on Monday, 3 May 2021


Официалната церемония по връчването на 47-ите награди "Икар" ще се състои на 11 май в Народния театър. Номинациите бяха обявени на 27 март. Близо 50 творци ще се борят за отличието в различните категории.

Татяна Лолова ще получи посмъртно "Икар" за цялостно творчество

Наградата "Икар" за цирково изкуство получава Джулио Малеволти - за приноса му в развитието на българската, европейската и световната акробатика. "Икар 2021 - за чест и достойнство" е за Любомир Бъчваров. Михаил Белчев получава приз за изключителен принос към музиката.

"Икар"-ът за изключителен принос към българския театър е за Татяна Лолова - посмъртно.
БТА