Възможна е формула на управление на "Български възход", ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, ако има общи приоритети и задачи. Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Стефан Янев от "Български възход".

Доц. Киселова за избора на председател: Изходите са няколко

"Гласувахме "въздържали се" за председател на НС и пак ще го направим. Възможно е да се стигне до послание на избирателите, че още от първия ден не можем да изберем председател на НС и обричаме парламентаризма на по-дълбоки въпроси относно неговата ефективност", заяви той.

По думите му има БВ има план и стратегия какво ще бъде поведението им. "Когато казахме, че възнамеряваме да подкрепим кандидатурата на ГЕРБ, беше заради парламентарната логика да се избира председател от най-голямата парламентарна група. В момента обаче няма група с възможност да състави мнозинство, което да излъчи правителство. Най-важното е това. Бихме подкрепили тази група, която е в състояние да води разговори за съставяне на правителство", обясни Янев.

През фотообектива: Най-интересните моменти от първия ден на депутатите (ГАЛЕРИЯ)

Според него БВ няма проблеми да говори за продаване на българско въоръжение за Украйна, но само ако има с какво да се замени.
NOVA NEWS