И вторият полицай, правил секс с непълнолетна, си иска обратно униформата
И вторият полицай, правил секс с непълнолетна, си иска обратно униформата / снимка: МВР - Разград
И вторият полицай, правил секс с непълнолетна, си иска обратно униформата
25230
И вторият полицай, правил секс с непълнолетна, си иска обратно униформата
  • И вторият полицай, правил секс с непълнолетна, си иска обратно униформата

Полицай, разследван за блудство с 15-годишна девойка, иска да бъде възстановен на работа. Делото на Драгомир Димитров срещу директора на ОД на МВР-Разград Ивайло Йовчев започва днес в Административен съд-Разград.
 
Процесът по жалбата на бившия колега на Димитров Анани Велев започна при закрити врата в понеделник. Мотивът на съда бе, че в залата ще се обсъждат обстоятелства, които засягат личния живот на страните по делото, както и семейството на жалбоподателя. Самият Велев се яви само в коридора на съда и изчезна, когато разбра за присъствието на журналисти в сградата.

Процесът на Драгомир Димитров ще се гледа от друг съдия - председателя на Административен съд-Разград Ива Ковалакова-Стоева. Според предварителна информация адвокатът на Димитров е от Варненската колегия и го защитава и по наказателното дело, по което работи Районна прокуратура-Варна. Защитникът на Велев бе ангажиран само за административния процес.

И двамата бивши полицаи искат да им бъдат отменени заповедите за дисциплинарно уволнение. Те са издадени заради разследване за участието им в блудство през лятото на 2009 г. във Варна. Според информация, оповестена от ръководството на МВР миналия октомври, Велев и Димитров са заснели с мобилните си телефони как правят секс с 15-годишна девойка, която ги потърсила с оплакване, че неин познат се е опитал да я изнасили.