И работниците в горския сектор на протест
И работниците в горския сектор на протест / netinfo

Започна протестното шествие на работещите в горския сектор. Според синдикатите има създадена от управляващите схема за източване на държавни средства в частни фирми, което се прави чрез условията създадени в Закона за горите.

Над 1500 са включилите се в шествието служители в горското стопанство. Техните искания, които ще бъдат връчени във вид на декларация в Министерския съвет, са за поетапно повишаване на работните заплати с 25% от 1 юни, с още 10% от 1 юли и със 100% в сравнение с януари тази година - от септември.

До изграждането на Националната агенция по горите към Министерския съвет в разходната част на бюджета на Националното управление по горите за тази година да бъдат осигурени средства за плащане на положения извънреден и нощен труд, за осигуряване на униформено работно облекло и необходимата държавна субсидия за издържане на горската стража. В подготовката на новия закон за горите да се включат и самите синдикати.

Тези свои искания участниците в шествието ще представят пред Министерския съвет. Те са в стачна готовност за отстояване на своите искания.