И Пловдив търси най-добрите лекари
И Пловдив търси най-добрите лекари / MorgueFile.com

Специалисти от всички големи болници в Пловдив ще изберат най-добрите
лекари в града под тепетата. Проектът "Най-добрите лекари в Пловдив"
стартира на 10 септември в 12 от най-големите лечебни заведения във втория по големина град в България. До началото на кампанията се очаква да се присъединят и още 4 частни болници.

Първото по рода си анкетно допитване в България, което Дарик радио осъществи със съдействието на "Галъп Интернешънъл" в София, обхвана 38 специалности. Първите, вписани в “Лекарската лига”, са 298-те лекари, получили най-много препоръки от своите колеги, работещи в 24-те най-големи столични болници.

По идея на директорите на най-големите лечебни заведения в Пловдив в анкетите, които ще попълват лекарите в града, ще бъдат включени общо 44 специалности. Сред допълнителните са “Обща и клинична патология” и “Физиотерапия и рехабилитация”. Промените бяха обсъдени на специална работна среща с мениджърския екип на Дарик в Новотел Пловдив. В анкетното допитване, което е по американска методология, ще участват само лекари със специалност. Те ще трябва да посочат имената на трима колеги от тяхната област, на които биха се доверили, ако се наложи техен близък роднина или приятел със здравословен проблем да бъде диагностициран или лекуван в Пловдив. На 10 септември във всяка болница в града под тепетата ще бъдат поставени специални урни за гласуване с логото на кампанията.

Дарик радио работи в екип с утвърдени специалисти, за да осигури
актуална информация, която да бъде полезна за целите на изследването.
Основната идея е
не да се прави класация, а във всяка специалност да бъдат посочени лекарите, получили най-голямо доверие от своите колеги.

До края на 2012 г. екипът на Дарик ще осъществи проекта освен в София и в Пловдив и във Варна. Най-добрите лекари в Пловдив ще бъдат обявени в началото на месец ноември. Те ще бъдат следващите, вписани в „Лекарската лига", която Дарик радио учреди.