/ БТА
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2024 г. На заседанието на комисията „за“ гласуваха пет народни представители, шест – „против“, а един – „въздържал се“.

На първо четене: Комисия по образованието отхвърли държавния бюджет за 2024 г.

Не бяха удовлетворени нашите желания. Ние бяхме описали доста подробно това, което искахме като бюджет и като финансови възможности на Министерство на културата, за да може да се стабилизира и да направим опит за структуриране на някои неща в МК, дейности в сектори по направления и по позиции“, каза министърът на културата Кръстю Кръстев.

„В БТА сме благодарни, че българската държава, олицетворявана от парламента, има разбирането за това, че в света на абсолютно свободната лъжа, която е безплатна в социалните медии и в интернет, истината също трябва да се стараем да бъде свободна“, каза генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев.

На първо четене: Правната комисия прие Бюджет 2024 в частта му за съдебната власт

На заседанието на Комисията по културата и медиите в НС присъстваха още председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова, представители на БНР, БНТ и др.
Гергана Николова/БТА