И горските служители в Сливен стачкуваха
И горските служители в Сливен стачкуваха / netinfo

Служителите на Регионалното управление по горите в Сливен проведоха едночасова ефективна стачка. Това съобщи за Дарик Коста Чолаков, експерт по опазване и охрана на горите и председател на синдикалната организация в дружеството.

Стачкуващите се присъединиха към своите колеги от цялата страна, които изразяват недоволство от ниското заплащане на труда им. Заплатите на служителите в горските дружества са около 280 лева.

В Сливен те приеха декларация, в която поставят искания пред министър-председателя Сергей Станишев. Служителите настояват за увеличение на заплатите от 1 юни година с 25%, от 1 юли – с още 10% и от 1 септември -100% увеличение на заплатата от 1 януари 2007 година. Те искат още заплащане на извънредния и нощен труд, осигуряване на работно облекло и деполитизиране на сектор „Горско стопанство”.

Служителите на Регионалното управление по горите в Сливен остават в стачна готовност, ако исканията им не бъдат изпълнени. В сливенското управление по горите работят 46 души, в лесничейството - повече от 60.

Други новини от Сливен