И църквата събира дарения за пострадалите в Хитрино
И църквата събира дарения за пострадалите в Хитрино / Sofia Photo Agency, архив
И църквата събира дарения за пострадалите в Хитрино
91657
И църквата събира дарения за пострадалите в Хитрино
  • И църквата събира дарения за пострадалите в Хитрино

Българската православна църква събира дарения за близките на загиналите и пострадалите семейства шуменското село Хитрино. В храмовете на Варненска и Великопреславска света митрополия се събират дарения за семействата на загиналите, на ранените и всички, пострадали при инцидента. Това обясни в интервю за Дарик Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

"Голяма трагедия за целия български народ, всички съпреживяват. И Българската православна църква не е равнодушна към това, което се случва. Тя изпрати официално писмо до градоначалника и всички власти в Хитрино. Страдаме с тях, молим се Бог да им даде утеха в скърбите и да ги закриля. В храмовете във Варненска епархия и в околностите в Шумен се призовава за събиране на помощи за пострадалите", посочи митрополит Антоний.

"В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово Бог ни изпрати такова изпитание, за всички нас, може би, за да ни накара да се замислим дали не сме се самозабравили, дали не са повече нашите грешки в ежедневието, които водят до такива непоправими последици. Като вярващи хора приемаме всички изпитания. С твърда вяра, с търпение и с молитва молим Бог да ни избави от тези беди", каза още той пред Дарик.