И Берон при Янев
И Берон при Янев / снимкa: Sofia Photo Agency
И Берон при Янев
18798
И Берон при Янев
  • И Берон при Янев

Заместник-председателят на парламента и независим депутат Петър Берон обмисля да се присъедини към политическия проект „България на гражданите и регионите” на лидера на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и председателя на сдружението „Европейски демократичен институт” Димитър Абаджиев. Това съобщи самият Берон пред Дарик. Ето какво още каза той:

 

„Смятам, че подготовката за новия парламент изисква да си направим изводи от досегашното развитие и да си коригираме някои взаимоотношения помежду си. Освен това възникват и нови идеи, както тази идея за „България на гражданите и регионите” с консервативна благословия, която сега възниква и е нещо ново, което трябва да се опита. Консерватизмът изглежда съвсем истински, тъй като нашите колеги бяха в Лондон и получиха благословия от най-консервативните консерватори, които са в британския парламент и в Европейския парламент. Джефри ван Орден идва тук лично и я благослови като истински оригинален консерватор”.

 

Запитан дали и той се замисля да стане част от този проект, Петър Берон отговори така: „Защо да не бъда. Онзи ден ме питаха как така от националист съм станал консерватор. Аз не съм станал консерватор, но намирам, че проектът е интересен, освен това национализмът и консерватизмът въобще не си противоречат, те са изразител на един стремеж за защита на изконни ценности и донякъде дават доста добри резултати, защо да не го опитаме?”.