Хвърлиха бомба в дома на Кунгюн
Хвърлиха бомба в дома на Кунгюн / netinfo

Запалителен коктейл е бил хвърлен в дома на лидера на нерегистрираното национално турско обединение Мендерес Кунгюн тази нощ около 3 часа, научи Дарик радио.

Кунгюн живее сам в къща на ул. „Калоян” в Казанлък.

От самоделната бомба изцяло е изгоряло компютърното оборудване, което се е намирало в най-западната стая от къщата на Кунгюн. Вече няма и помен от компютър, скенер, телевизор, DVD , както и нова, току-що закупена камера, съобщи самият Кунгюн пред Дарик радио.

Той е бил в тази стая до 23,00 часа, след което към 3,02 часа е бил събуден от силен шум в дома. Когато отваря вратата на една от най-западните стаи, го обгръща взривната вълна.

Кунгюн е гасил пожара сам с помощта на съседи около 15 мин., след което на помощ се е притекла пожарна и полиция. Според специалисти щетите са щели да бъдат много по-големи, ако не са били двете вълнени завивки, с които е била покрита част от спалнята в същата стая.

Самият Кунгюн отказва на назове кого подозира за пожара в дома му. Категоричен е и че няма да подава жалба в полицията.

Вчера Кунгюн трябваше да бъде сред участниците и гостите в конгреса за пререгистрация на ОМО Илинден Пирин. Той обаче е получил сигнал в последния момент да не ходи.

Пред Дарик радио Кунгюн сподели, че само ден преди взривното устройство да бъде хвърлено в дома му, е водил разговор с висши представители от ДПС. Той обаче отказа да назове на каква тема са били тези разговори.

Това е второто покушение върху дома на лидера на нерегистрираното турско обединение. Само преди месец на трафопоста срещу неговия дом са били изписани схвастики.