Хванаха сериен крадец в Стара Загора
Хванаха сериен крадец в Стара Загора / cнимкa: DarikNews
Хванаха сериен крадец в Стара Загора
24168
Хванаха сериен крадец в Стара Загора
  • Хванаха сериен крадец в Стара Загора

В Районното полицейско управление в Стара Загора е задържан 34-годишен бургазлия за серия кражби от частни домове. В средата на миналата седмица бургазлията е обявен за общодържавно издирване. Мъжът е многократно задържан и осъждан на лишаване от свобода за престъпления от общ характер. 
 
Престъпната си дейност на територията, обслужвана от РПУ-Стара Загора, е започнал дни след като е бил освободен предсрочно от затвора във Варна в края на месец септември. Кражбите е извършвал в периода от полунощдо разсъмване, като е прониквал в жилища на ниските етажи през незатворени прозорци и врати на тераси, докато собствениците са спели.
 
През почивните дни крадецът е задържан в Хасково. Мъжът пристига под конвой в РПУ-Стара Загора, където е задържан за 24 часа и му е повдигнато обвинение по чл. 196 от Наказателния кодекс.
 
В хода на разследването са установени още кражби, извършени от 34-годишния мъж. Бургазлията задигал предимно пари, бижута и лесно преносима техника, както и леки автомобили.
 
С постановление на Районната прокуратура срещу него е взета мярка - задържане за 72 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Новини от Стара Загора