Пациенти хванаха пиян лекар да преглежда на работното си място, съобщи NOVA.

Случаят е от Варна. 

Мъж, който завел съпругата си в Спешното отделение в болница „Св. Анна” в града, посочи, че е получил грубо отношение от лекар. Мъжът разказа, че съпругата му е била със сериозна травма в гърдите, което е довело до значителна загуба на кръв и според него се е наложило гръдният хирург да вземе спешни мерки. Съпругът на пострадалата, обаче, се усъмнил в поведението на лекаря и че той е употребил алкохол и дори извикал полиция, за да проверят хирурга.

След направена проба се установило, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

Когато се доближих до лекаря, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Резултатът беше 1,9 промила. Пред полицаите започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

След около час дошъл директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: „Ще преценя”.

„Нека директорът на болницата да обърне внимание. Разбрах, че този д-р Славов е завеждащ отделение „Гръдна хирургия”. Явно контролът на по-висшите нива е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се проверяват за алкохол”, апелира Стоянов. 

Административно наказание ще бъде наложено на лекар,за когото е установено, че е употребил алкохол по време на дежурство в Спешното отделение на многопрофилната болница "Света Анна" във Варна, съобщиха от здравното заведение, съобщиха от БНР

Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, чийто съпруг е подсал сигнала .Тя вече е оперирана и е в добро състояние.
nova.bg