Хванаха хероин за над 2 млн. лева и хасковлийка с пушка и 50 телефона
Хванаха хероин за над 2 млн. лева и хасковлийка с пушка и 50 телефона / снимка: Пресцентър на МВР
Хванаха хероин за над 2 млн. лева и хасковлийка с пушка и 50 телефона
64498
Хванаха хероин за над 2 млн. лева и хасковлийка с пушка и 50 телефона
  • Хванаха хероин за над 2 млн. лева и хасковлийка с пушка и 50 телефона

Двама мъже и жена бяха арестувани при акция на хасковската полиция по линия на наркотиците. Други двама от престъпната група са обявени за издирване. При операцията са открити 26 кг хероин, като стойността на конфискувания наркотик е за над 2,3 млн. лева.

В координация и под контрола на Хасковската окръжна прокуратура криминалисти от ОД МВР-Хасково са осъществили операцията след 8-месечно наблюдение и работа във връзка с трансграничен трафик на хероин.

Вчера на граничен пункт Малко Търново полицаите спрели за проверка автомобил „Опел Зафира”. Колата е шофирана от 40-годишен хасковлия, който идвал от Турция. В хода на проверката, в специално пригодени тайници под седалките на колата са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо, за които е установено, че са хероин.

При разследването е изяснено, че мъжът е ангажиран за превоза от друг - мъж на 40 години, също от Хасково. Той, заедно с още двама мъже - на 41 и 55 години, са участвали в трафикирането на дрогата. Последните двама отговаряли за транспорта и наели 40-годишния хасковлия за шофьор.

Установена е съпричастността и на 32-годишна хасковлийка, съпруга на 41-годишният мъж, наел шофьора. Арестуваната за участие в трафик на дрога жена е работила като медицинска сестра в хирургичното отделение в местната болница, научи Дарик. По неофициална информация тя е от турски произход, но е позната с българското си име - Галя Михайлова Асенова.

Дарик научи, че жената е арестувана непосредствено преди да поеме нощната смяна в отделението снощи. Задържана е до кафемашината пред отделението. Появили са се три лица, които са се легитимирали и са я отвели, а от хирургия не знаят да е извършван обиск в отделението. В официалното съобщение на МВР беше посочено, че на работното място на жената полицаите открили огнестрелно оръжие - пушка, калибър 7,62 със заглушител, и 36 боеприпаса за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.

41-годишният й съпруг и 55-годишният хасковлия са обявени за общодържавно издирване. На останалите трима е наложена полицейска мярка за задържане.

Други новини от Хасково