Хванаха дилър с голяма лаборатория за дрога
Хванаха дилър с голяма лаборатория за дрога / DarikNews
Хванаха дилър с голяма лаборатория за дрога
24099
Хванаха дилър с голяма лаборатория за дрога
  • Хванаха дилър с голяма лаборатория за дрога

Голяма лаборатория за производство и преработка на твърди наркотици разкриха служителите на сектор „Борба с организираната престъпност" в Бургас. Собственик на наркоинкубатора е 25-годишният Цветомир Иванов, който според полицията не е част от организирана групировка за разпространение на дрога.

Цветомир Иванов е наел апартамент в бл. 482 на бургаския комплекс „Меден Рудник", където е отглеждал с модерна техника и съхранявал наркотиците. Той е задържан от полицията при излизане от лабораторията си. Само ден преди задържането му е влязла в сила условна присъда от шест месеца с три години изпитателен срок, след като на 18 юни тази година той е задържан за първи път с амфетамини и марихуана.

При сегашното му задържане в него са открити и иззети пакетчета хероин, а при обиск на лабораторията са открити над 50 саксии с трева и инсталации за сушене и проветрение с таймер за правилно отглеждане на културите. В стаите е имало още 130 гр. амфетамин, 60 гр. хероин, марихуана на прах и кокаин. По-късно при обиск на личното му жилище в комплекс „Лазур", където 25-годишният дилър живее с родителите си, са открити 30 таблетки амфетамин, пликче с прахообразен амфетамин и сгъваем нож по чието острие е имало също следи от дрога.

На Иванов е повдигнато обвинение по чл. 354 А от Наказателния кодекс за притежание и преработване на високорискови вещества, обвивен е и по чл. 354 В за отглеждане на норкообразуващи култури.

Според директора на полицията в Бургас Милен Димитров задържаният не е част от местна организирана група за разпространение на наркотици. „Самия факт, че някой след толкова години пълен монопол на наркоразпространението в града, си позволява да разгърне такава система означава, че в Бургас вече няма монопол на този пазар", каза още Милен Димитров.