Хванаха дилър на гласове в Благоевград
Хванаха дилър на гласове в Благоевград / DarikNews

Криминалисти от Oбластната дирекция и Районното управление на МВР в Благоевград задържаха 35-годишния благоевградчанин Емил Георгиев, в когото са открити списъци на членове на политическа партия, 3 250 лева и незаконно притежавани боеприпаси.

В районното управление бил получен сигнал за събиране и преснимане на лични карти на жители от благоевградски квартал. Жители на ромския квартал "Предел махала" съобщиха, че от два месеца насам представители на три политически партии давали по 15 лева на човек, за да гласуват за техните кандидати на евровота.

Полицаите успели да открият инициатора, след като спрели за проверка лек автомобил "БМВ", в който пътувал 35-годишен мъж, известен с криминалното си минало.

Служителите на реда намерили в автомобила ксерокопие на списък с членове на политическа партия за платен членски внос. В джоба си мъжът носел 3 250 лв. При огледа на колата са били открити ксерокопия на лични карти на български  граждани, фигуриращи в списъка. В тайник на "БМВ"-то бил намерен газов пистолет и 7 патрона за автомат "Калашников".

Задържаният бил отведен в Районното управление на МВР, откъдето опитал да избяга, но полицаите успели да го хванат. Наложена му е полицейска марка задържане за 24 часа.

Газовият пистолет и патроните са иззети за експертиза. Установени са хората от списъка, чиито документи за самоличност са ксерокопирани, и те дават писмени обяснения в полицейското управление.

Други новини от Благоевград