"Днес е особен ден за мен, защото големият ми син Стефан става на седем години, така че гласувам с огромно желание да произведем тласък напред за страната и да оставим на следващата генерация една страна, която носи надежда и гордост". Това каза пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след като упражни правото си на вот в изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание в 93-о СУ "Александър Теодоров-Балан" в София.

Той изтъкна, че това са трети поредни избори тази година. "Надявам се да са последните за дълъг период от време и да може да бъде излъчен парламент", допълни той.

Христо Иванов призова българите да излязат и да гласуват.

"Разходете се до урните, гласувайте, лесно е! Не бива да позволяваме на всички опити да се потисне избирателната активност, да се демотивират гласоподавателите, да подействат. Трябва да се гласува. Не можем да си оставим страната други да решават вместо нас за нейното бъдеще", заяви Иванов.

В отговор на въпрос Христо Иванов каза, че решаващо за страната е след тези избори да има правителство. Решаващо е не само защото има толкова много кризи - ковид кризата, инфлацията, енергийните цени, но и защото пред България има огромни възможности и ние трябва много бързо да започнем да работим по тях, защото можем в рамките на две - три години да променим страната, каза Иванов. Има огромна надежда, просто трябва да започнем да работим по реализирането й, допълни той.