Хотелът на Самоковеца не бил запориран?
Хотелът на Самоковеца не бил запориран? / netinfo

Върху хотел “Константин палас” в Боровец няма наложена възбрана. Това съобщиха за „Дарик” от Службата по вписванията към Районния съд в Самоков. Хотелът е имал наложена възбрана, но не от съда, а от данъчните власти, заради неплатени данъци. От купувача “Феста холдинг” твърдят, че сделката е добросъвестна, хотелът е закупен по пазарна цена, а фирмата-продавач не е собственост на Ангелина Димитрова или Косьо Самоковеца.

Единствено от Софийския окръжен съд твърдят, че възбрана върху хотела е наложена още на 19 ноември 2004 г. по делото за недоказани доходи на Константин Димитров. Заради непоискана възбрана днес подаде оставка прокурорът по делото за пране на пари срещу Самоковеца и жена му Пламен Марков.

От службата по вписвания в Самоков обясниха, че възбрана върху хотела е имало единствено от данъчните власти заради неплатени данъци, но през юни т.г. те са били платени и възбраната е вдигната. Хотелът е бил на банкерката Петя Славова на 5 септември.

<!--Sm-->

Според Службата по вписванията в Самоков по гражданското дело срещу вдовицата Ангелина Димитрова в Софийския окръжен съд, възбрана е наложена върху съвсем друг имот на Самоковеца, различен от хотела и вилата му в Боровец, но семейството успяло да продаде въпросния имот преди възбраната да бъде наложена.

Прокурорът Пламен Марков подаде оставка, тъй като не е поискал навреме от съда да наложи възбрана върху хотела по делото за пране на пари срещу Косьо Самоковеца и жена му. И според прокурора за хотел “Константин палас” не е искана възбрана нито по гражданското дело за недоказани доходи на семейството, нито по наказателното за прането на пари. Единствено от Софийския окръжен съд заявиха, че възбрана върху хотела е била наложена още на 19 ноември 2004 г. по искане на прокуратурата по гражданското дело. То е отложено за 15 ноември.

От купувача “Феста холдинг” заявиха, че са закупили недовършения хотел добросъвестно на пазарна цена от Инвестбанк, където той е бил ипотекиран срещу отпуснат кредит. От “Феста холдинг” потвърдиха, че към момента на учредяване на ипотеката е имало възбрана от Националната агенция за приходите, която е заличена след плащането на данъците и че друга възбрана върху хотела няма. Купувачите уточниха, че фирмата-продавач не е собственост на Ангелина Димитрова или Косьо Самоковеца.