Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото
Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото / DarikNews.bg, Пловдив
Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото
46645
Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото
  • Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото

Стотици хора от Катуница, близките и приятелите на 16-годишния Павел Толев се събраха на лобното му място на 40-ия ден от смъртта му. Десет светещи фенера полетяха към небето само денонощие, след като по същия начин - с горящ пламък, бе изпратена и душата на Ангел Петров до "по-добро място". Хората вярват, че там, където отлита енергията, няма хора като Рашкови.

Местните хора отново се събраха в Катуница и се обявиха срещу беззаконието и липсата на справедливост. Точно в 19.30 ч. пред читалището, както всяка вечер през тези 40 дни от смъртта на момчетата, те извървяха пътя до лобните им места и се поклониха пред паметта им. „България не трябва да ги забравя. Тези две млади души отлетяха, за да бъдем по-добри в една по-добра държава, помнете това", казаха хората от Катуница.

Те са категорични, че няма да допуснат никой от фамилия Рашкови да се върне в селото. Стана ясно, че Ангел Рашков, синът на Кирил Рашков, поискал да се върне в Катуница. Ангел бе задържан миналата седмица в Стара Загора, но вече е на свобода. Преди няколко дни той е срещнал един от жителите на Катуница, на който казал, че мисли да се върне обратно в селото. Съпругата на Кирил Рашков Костадинка също бе засичана в селото. Хората коментират, че още не са открити тайниците на фамилията. Рашкови в момента обитават луксозни жилища из Пловдив. Говори се, че Костадинка живее в огромен апартамент в района на областната управа.

Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото
netinfo

Кирил Рашов и един от внуците му са в ареста. Вече е внесен обвинителен акт срещу цар Киро. На него са му повдигнати обвинения за заплахи за убийство.

В средата на месеца Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив издаде 14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови. 14-дневният срок за обжалване изтича днес. По непотвърдена информация Рашкови вече са обжалвали пред ДНСК.

Безредиците в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишният Ангел. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - цар Киро. На 24 септември бунтът в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на цар Киро.

Хората в Катуница няма да допуснат Рашкови да се завърнат в селото
netinfo

Други новини от Пловдив