Хората в Катуница доволни, че бутат дворците на Рашкови
Хората в Катуница доволни, че бутат дворците на Рашкови / снимки: DarikNews.bg, архив

След години бездействие, държавата най-накрая показа сила. Готови сме да помогнем с бутането на дворците на Рашкови, казаха снощи хората от Катуница по време на поредното мирно шествие до лобните места на Ангел и Павел. Ако трябва, ще си платим за удоволствието да видим как беззаконието се руши, казаха приятелите на двете момчета.

Къщите на Рашкови останаха тъмни снощи. Екип на EVN спря захранването на дворците заради неплатени сметки от август и септември. Рашкови имат краен срок, в който да си платят задълженията. В противен случаи ще бъде заведено дело срещу тях.

Хората в Катуница доволни че бутат дворците на Рашкови
netinfo

14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови в с. Катуница е издала Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив, установи репортерска проверка на Дарик. Актовете са за забрана на ползването, за премахване на строежа и за събаряне. Те са издадени на 19 октомври, но сега бяха разлепени по вратите на къщите на Рашкови.

Актовете се отнасят за трите опожарени имота, както и за другите три, които полицията не допусна да бъдат разрушени при ексцесиите в края на септември. В един от тях е живеел Кирил Рашков със съпругата си Костадинка.

Междувременно стана ясно, че при акция на данъчните са били вдигнати 6 автомобила на фамилия Рашкови, които са били предварително обезпечени от инспекторите.

Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишен младеж. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак десетки полицаи. На следващия ден разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни и трима полицаи.

Избухналият бунт в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на Цар Киро. На момчето му прилоша и припадна на метри от мястото, където бе прегазен 19-годишният Ангел Петров. Момчето е с присадено преди няколко години сърце, което не е издържало на напрежението.

В следващите няколко дни напрежението в Катуница не само че не стихна, но излезе от границите на селото. Демонстранти излязоха в много градове, близо 170 души бяха арестувани в цялата страна.

Хората в Катуница доволни че бутат дворците на Рашкови
netinfo

Други новини от Пловдив