Хасковският съд остави в ареста двама от хероинова афера
Хасковският съд остави в ареста двама от хероинова афера / снимки: DarikNews.bg, Хасково

Окръжният съд в Хасково постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на двама от задържаните при операция на ДАНС, при която на пункта Капитан Андреево бяха заловени 106 кг хероин.

59-годишният шофьор на камиона с дрогата Надо Надов и 56-годишният Георги Спасов остават зад решетките за постоянно. На третия - Николай Тодоров - на 49 години, бе определена мярка за неотклонение „домашен арест”.

Защитата на Тодоров представи епикризи, че той страда от епилепсия. Освен това съдът прие доводите й, че срещу него има само косвени доказателства по случая.

Преди седмица, при съвместна операция на ДАНС и Агенция „Митници”, на пункта, при влизане в страната е бил отклонен за проверка товарен автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. Служителите на реда са открили специален тайник в ремаркето на камиона, в който е намерена дрогата, разпределена в 104 пакета.

Хасковският съд остави в ареста двама от хероинова афера
netinfo


Под ръководството на Окръжната прокуратура в Хасково са били предприети допълнителни действия и на 23 юли в София е проведена специализирана операция за задържане на двама български граждани, заемащи високи позиции в престъпната структура, съобщиха тогава от ДАНС.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилищата и автомобилите на мъжете са намерени и иззети около 40 000 евро, над 30 мобилни телефона, над 30 SIM карти на български и чуждестранни оператори, преносим компютър, таблет и малко количество кокаин.

Хасковският съд остави в ареста двама от хероинова афера
netinfo


Завчера на пресконференция в хасковската полиция окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов съобщи, че по цени на съдопроизводството задържаният хероин е за над девет милиона и половина лева. Началникът на Свиленградската митница Валери Стайков пък заяви, че такова количество хероин не е залавяно близо 15 години.

Новини от Хасково