/ Thinkstock/Getty Images
Хакери атакуваха преди ден сайта на "Монитор" и отправиха послания, гарнирани с мотото на обвиняемия Васил Божков - #БъдетеСмели.

Този хаштаг се използва във Фейсбук от хазартния бос, който се укрива в Дубай и оттам зове за протести и сваляне на правителството.

Атаката е регистрирана в 20,23 в четвъртък вечерта, когато хакерите започват да подменят съдържанието на вече съществуващи статии в сайта на „Монитор“. Първата сменена статия е „Президентът Румен Радев освети връзката си с Прокопиев, призна, че е готов със служебен кабинет“.

Материалите на сайта са били илюстрирани от хакерите със снимка на брутално разстреляния преди 15 години банкер Емил Кюлев, чието убийство и до днес не е разкрито.

Общо 5 публикации с мафиотски послания от типа „времето настъпи“ и подобно на „милиционерските ти приятелчета“ бяха пуснати в сайта на агенцията. Всеки от тях беше илюстриран именно със снимката на убития банкер Емил Кюлев, разкриват колегите от "Монитор". 

За да си прикрият следите, хакерите са използвали VPN услуга. От агенцията вече са подали сигнал до ГДБОП.

Екипът на „Телеграф медиа“ ще сезира и всички европейски институции за бруталните опити на обвиняемия хазартен бос да запуши устата на екипа на медията. Категорични сме, че случилото се няма да ни спре да продължаваме с разкритията за престъпленията и аферите не само на Васил Божков, но и на цялото задкулисие, което вече десетилетия граби страната, заявяват от редколегията на "Монитор".