Гълъбов: Предсрочен вот трябва има до октомври
Гълъбов: Предсрочен вот трябва има до октомври / netinfo

Дори в дълъг срок, предсрочните парламентарни избори трябва да се случат до октомври. Това каза политологът Антоний Гълъбов пред Агенция „Фокус".

„Това трябва да стане поради простата причина, че до края на юни трябва да се види изпълнението на бюджета. Със сигурност бюджетът ще има нужди от актуализации, което означава, че Народното събрание трябва да работи юли, но веднага след това трябва да се разпусне и да поеме служебно правителство, което да организира изборите през октомври", допълни още той.

По думите му, това е възможно най-отдалеченият вариант. „В противен случай наистина имаме задълбочаване на политическата криза и няма съмнение за това, че изявлението на Лютви Местан маркира част от задълбочаването на това политическо състояние", каза Антоний Гълъбов.

Той добави още, че вотът на недоверие, който искат да внесат от ГЕРБ е нормална процедура на опозицията. „Аз дори очаквах опозицията да напусне парламента, но може би ще предприемат такива крайни решения след гласуването на този вот на недоверие. Този въпрос е изключително важен, състоянието на публичните финанси е лошо. Дори самият Лютви Местан каза, че обсъждането по този вот е изключително важно, за да се разбере каква е аргументацията на увеличената задлъжнялост на България", обясни Антоний Гълъбов.