Граждански организации с предложения за дейността на Народното събрание
Граждански организации с предложения за дейността на Народното събрание / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Граждански организации ще представят на среща в парламента идеи и предложения по проекта на Правилник за организацията и дейността на 42-рото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Дискусията ще бъде на днес от 11:00 часа в зала "Запад".

В нея ще участват депутатите от Временната комисия за изработване на проект за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Поканени са граждански организации, които имат опит и експертиза в областта на обсъжданата проблематика.

Форумът е отворен за всяка заинтересована по темата организация. На своето първо заседание на 22 май 2013 г. Временната комисия за изработване на проект за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание определи срок, в който ще бъдат приемани предложения на граждани и организации по проекта за изготвяне на нов ПОДНС, предава БГНЕС.

Съгласно решението предложенията могат да бъдат внасяни до 29 май 2013 г. чрез деловодството на НС до председателя на Временната комисия. Народните представители от комисията решиха за проект на Правилник за организацията и дейността на 42-рото Народно събрание да послужи правилникът, прилаган от 41-то Народно събрание. На 30 май 2013 г. всички постъпили предложения ще бъдат качени на сайта на парламента.