/ DarikNews.bg
Часове преди изслушването на Иван Гешев и гласуването за кандидатурата му за главен прокурор страстите "за" и "против" в столицата се развихриха.

Пореден протест срещу него се състоя тази вечер в столицата, организиран от "Правосъдие за всеки", а специално за събитието ДБ прекрати кампанията си и събра симпатизантите си да протестират срещу заместника на Цацаров в центъра на София.
 

протест Гешев
Dariknews.bgВ отговор на партийния апел на манифестацията пристигнаха бившият съдия и водач на листата на ДБ Методи Лалов, подсъдимият за сделката за EVN Трайчо Трайков, бившите депутати от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров, както и други популярни лица от предишните протести срещу Гешев.
 

протест Гешев
DarikNews.bg


 

протест Гешев
DarikNews.bg


Докато шествието анти Гешев се придвижваше от Съдебната палата към Триъгълника на властта, пред Висшия съдебен съвет, който утре трябва да направи своя избор на главен прокурор, се събраха поддръжници на Гешев. Гражданите излязоха спонтанно пред сградата в негова защита, за да заявят, че това е техният кандидат.
 

протест в защита на Иван Гешев
БНТ

протест в защита на Иван Гешев
БНТ