Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай
Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай / netinfo
Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай
87268
Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай
Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай
  • Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай
  • Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай

Пътник без билет преби и напръска с лютив спрей контрольори в трамвай в столицата. Служителите на Центъра за градска мобилност опитали да проверят мъжа, който пътувал гратис, след което той им се нахвърлил. При инцидента са пострадали и няколко пътници от трамвая, които също са били напръскани със спрей от агресивния мъж. В суматохата той е успял да избяга.

Инцидентът е станал около 12:00 ч. в трамвай по линия 22, който по това време се намирал пред английската гимназия на бул. "Кн. Ал. Дондуков".

Гратисчия замери контрольор с баничка в трамвая

При опита да бъде проверен от служител на Центъра за градска мобилност един от пътуващите в трамвая започнал да се държи агресивно, първоначално с остри реплики по адрес на контрольора, а после и физически. Преди Дарик пострадалият мъж, който от дълги години упражнява професията, обясни, че нападателят се държал като обезумял:

"Човекът беше без билет. Каза "Нямам билет, махай се от тук. Какъв си ти". Казах му да отиде и да прочете какви са правата и задълженията на хората. Той се нахвърли върху мен, извади спрей и ме напръска и аз се отместих".

Контрольорът паднал на земята, а пътникът започнал да го рита, разказват свидетели.

"Както си седяхме, влезе контрола и започнаха за проверяват. Мен ме проверяваше жена. Обърнахме се мъж проверяваше пътник. Виждаме пътникът, който беше як, едър мъж, скочи върху контрольора, свали го на земята, започна да го гази. Ние се обърнахме и започнахме да викаме "Оставате човека, оставете човека", разказа пътничка.

По разказите на хората агресивният пътник продължил да се нахвърля на контрольора, който се опитвал да се измъкне. След това нападателят започнал да пръска с лютивия спрей в посока на пътниците, които станали непосредствени свидетели на случая.

Агресивният мъж бил около 30-35-годишен, висок, як, късо подстриган, с тъмна тениска и очила.

Минути след нападението на мястото на инцидента незабавно пристигнали колеги на пострадалите служители на ЦГМ, които в това време са били на работа в района.

Според контрольорите случаи като този в бъдеще ще зачестяват. Причината според тях ще бъде увеличението на цената на билетите за транспорт. "Това е причината, хората са изнервени поради оскъпяването на билетите и просто ни нападат", казва контрольорка.

Един от пътниците в трамвая - американски гражданин, успял да заснеме наглото нападение над контрольорите. Видеоклипът, в който ясно се вижда нападателят, вече е предоставен на полицията.