Градушка с големина на орехи падна в столицата
Градушка с големина на орехи падна в столицата / Снимка: Sofia Photo Agency
Градушка с големината на орехи падна над столичния квартал „Надежда”. Над кварталите „Надежда” и “Люлин” се е извила и гръмотевична буря, като градушката в „Люлин” е била с по-малки размери. Над центъра на София също се изсипа градушка.

От бурята в столицата е наводнен паркингът на магазин “Метро” в квартал "Люлин". Същевременно в кв. "Младост" падна съвсем малко дъжд и времето там е вече ясно и слънчево.

Най-големите количества валежи в страната за изминалите 18 часа са регистрирани в дунавските райони на Северозападна България по данни на Националния институт по метеорология и хидрология.

Най-голямо количество валежи на квадратен метър е паднало от 21 часа вчера до 15 часа днес в района на Оряхово - 29 литра. В Белене общото количество дъжд е 23 литра на квадратен метър, във Враца - 20 литра, в Русе - 16, в Кнежа - 15, в Плевен - 13, в Лом, Ловеч, Добрич и Свищов - по 12.

Между 5 и 10 литра на квадратен метър за изминалите 18 часа са паднали в районите на Монтана, Велико Търново, Разград, Шабла и Силистра. В района на Варна през изминалите часове са паднали два литра на квадратен метър, а в района на София и Черни връх падналият до момента дъжд е под един литър на квадратен метър.