Градският транспорт поиска 50% по-високи заплати
Градският транспорт поиска 50% по-високи заплати / netinfo
Увеличение на заплатите с 50% за шофьорите на градския транспорт поискаха синдикалисти от КНСБ и КТ „Подкрепа” на среща с кмета Бойко Борисов. До момента около 150 шофьори са напуснали „Столичен електротранспорт”.

Кметът Бойко Борисов подкрепи исканията на синдикатите: „Настояваме, както и с колегите от „Топлофикация”, да се отмени наредбата на правителството, която не дава възможност да се повишават заплатите, а и да се следи съответно инфлацията в страната”.

В момента заплатите на шофьорите са около 400 лева, като искането е да се повишат с около 250 лева, съобщи още столичният кмет. Според него трябва да се търси сътрудничество с концесионери: „Новите концесионери дават много високи заплати за водачи с тази категория правоспособност”.

Днес бе решено още да се търси среща с премиера, където да бъдат обсъдени проблемите. „Ако може да се мине без протестни действия, би било прекрасно. Подготвихме общо писмо, с което аз ще информирам премиера за днешната среща и ще очакваме разговор на тази тема”, каза Борисов.