Градски автобус в Пловдив се разпадна, 2 ранени
Градски автобус в Пловдив се разпадна, 2 ранени / netinfo

Двама пътници, момче на 14 и мъж на 54 години, са пострадали снощи при сцепване на автобус на “Градски транспорт” след катастрофа на бул. “Шести септември”. Икарусът по линия № 26 се е опитал да заобиколи неправилно паркирани на платното лек автомобил и товарен “Мерцедес” малко след площад Шахбазян и при маневрата се е качил на разделителния бордюр.

Слизайки от него, ламарините и стъклото, които “затварят” задната част на автобуса са се откачили и един от пътниците е паднал. Той е откаран с линейка с наранявания по главата и тялото, но не е бил приет в болница. Няколко пътници вътре са нарязани от счупеното задно стъкло.

Ако двамата пострадали представят редовно закупени билети, ще им изплатим застраховка за злополуката, каза шефът на “Охрана на труда” в общинската фирма “Градски транспорт” Христо Ацалов.

Разпадналият се автобус е най-малко на 25 години, казаха от експлоатацията.

Според председателя на директорския борд на фирмата Костадин Даскалов вина за катастрофата има и шофьорът на Икаруса, който не е преценил риска при маневрата. Водачът работи в “Градски транспорт” от 3 месеца.

Повече от половин година във фирмата получават само минимални заплати в очакване да бъде финализирана приватизационната сделка.