През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са между 6°С и 11°С, в София - 9°С.

Утре (понеделник) ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, главно от северозапад. Максималните температури ще са между 22°С и 27°С, в София - около 24°С.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 19°С-23°С. Температурата на морската вода е 16°С-17°С. Вълнението на морето ще е 1-2  бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите и открити части - силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°С, на 2000 метра - около 11°С.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад. Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще се задържи доста топло за втората половина от октомври с минимални температури между 6°С и 11°С и максимални - между 23°С и 28°С.

В сряда по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и планините, там на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух. 
НИМХ, БТА