Горещините ще достигнат нов максимум
Горещините ще достигнат нов максимум / netinfo

Времето над страната ще бъде горещо и слънчево. Максималните температури ще бъдат с още 1°-2° по-високи - между 39° и 44°, в София около 39°. Очакват се нови температурни рекорди.

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо и със слаб бриз. Там максималните температури ще бъдат между 32° и 37°. Температурата на морската вода е от 26° по северното до 28° по южното ни крайбрежие. В планините времето също ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще бъде слаб до умерен, а по високите части и временно силен предимно от запад. Максимална температура на 1200 метра около 33°, на 2000 метра - около 26°.

Над Балканския полуостров времето ще се задържи слънчево. Горещините ще достигнат най-високата си стойност, като на места температурите ще достигнат до 44°-46°. Максималната температура в Белград ще бъде 40°, а в Букурещ 40°. Очакваната максимална температура за Истанбул 35°, а за Атина 43°.

Над Пиренейския полуостров за кратко ще захладнее, като временно увеличение на облачността ще има в по-северните райони. Над Западна Европа ще се задържи хладно, преваляванията над Британските острови ще спрат, но по атлантическото крайбрежие на континента все още ще превалява. Почти цяла Централна Европа и северната част на Апенините ще бъде обхваната от валежи, а горещините ще отстъпват на югоизток. Над Скандинавия и североизточните райони на Европейска Русия също ще превалява.

Максималните температури в Берлин ще достигнат 23°, в Париж 22°, в Лондон 22 и Виена 28°. Термометрите в Рим ще сочат 30°, а в Мадрид 30°. За Москва очакваната максимална температура е 26°.

Вижте прогнозата за времето