Гонят първия космонавт от Разград, не изпълнявал инвестиционни намерения
Гонят първия космонавт от Разград, не изпълнявал инвестиционни намерения / снимка: Sofia Photo Agency

Ако до 3 месеца не бъдат възстановени строителните работи по проекта за голф игрището край Разград, започваме процедура по разваляне на договора с фирма "София еър". Това съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев. Съсобственик на фирмата-инвеститор е първият български космонавт Георги Иванов.

През 2003 г. е сключен първия договор между община Разград и фирма "София еър". Той е за изграждане на голф игрище в местността "Пчелина" край града. Общината предоставя терен от 500 дка. Очаква се инвестиция от 1 млн. долара. Две години по-късно фирмата, чийто съсобственик е първият български космонавт Георги Иванов, взема на концесия язовир "Бялата пръст", който е в същата местност.

От две години строителните работи на голф игрището са спрели, фирмата не изпълнява ангажиментите си и по поддръжка на водоема. Сред обясненията на инвеститора за замразяване на проекта е, че собственик на парцел, който им е необходим за изграждане на игрището, отказва да го продаде. Ако до 3 месеца не продължи реализацията на проекта, започваме процедура по разваляне и на двата договора, заяви кметът на Разград Денчо Бояджиев. Той увери, че след като си възстанови собствеността върху терена, местната управа ще търси друг инвеститор за изграждане на голф игрището.