Голямо количество ефедрин и тестостерон заловиха на Лесово
Голямо количество ефедрин и тестостерон заловиха на Лесово / netinfo

Голямо количество ефедрин и тестостерон са заловили митническите инспектори на Лесово, съобщиха от Агенция "Митници".

Задържаното количество ефедрин е 517 820 таблетки в 25 033 блистера с бруто тегло 183,6 кг. Заловени са и 6880 ампули тестостерон. Забранените вещества са били разпределени в общо девет кашона.

В събота вечерта на платно "Входящи товарни автомобили" пристига автомобил марка "SCANIA", пътуващ от Турция за Германия. При проверка на кабината над едно от леглата митническите инспектори откриват четири кашона в черни найлонови торби, завити с хавлии. Установено е, че кашоните съдържат блистери с таблетки с надпис "EFEDRIN ARSAN".

След като автомобилът е отклонен в халето за щателна митническа проверка, инспекторите откриват още пет кашона под долното легло в кабината и под шасито на ремаркето, захванати с обтяжни колани.

Ефедринът се използва като прекурсор за производството на синтетични наркотици, все по-често търсени на черния пазар в Европа. Срещу шофьора на товарния автомобил - 31-годишен турски гражданин, е съставен акт за митническо нарушение. Случаят е предаден на компетентните органи.