Новосформираната партия "Величие" бе обявена за голямата изненада на Избори' 24.

а
NOVA


Как ще се промени политическата ситуация у нас с партия „Величие“


Според данните от паралелното преброяване на 80% формацията влиза в следващото Народно събрание. Според социолозите от Галъп партията прескача бариерата и ще бъде парламентарно представена с 4,3% и 12 депутати. И според „Тренд” "Величие" влиза в НС с 4,4% от гласовете на упражнилите правото си на вот.




Лидер на партията е бившият полковник от НСО Николай Марков, а създател на "Величие" е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай създаването на „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино.
 

Ивелин Михайлов Николай Марков Величие
БТА


Exit Poll: Само 2 млн. българи избраха новия парламент


Нашият резултат е много над 4% бариера, но живеем в мафиотизирана държава, в която изборите се продават и търгуват. Това гласи първият коментар след изборите на полк. Марков.

Според него проучванията и анализите на социолози, политолози и журналисти са били манипулирани, след като не са успели да уловят високата избирателна активност за „Величие“. Той също така смята, че техният резултат е много над чертата от 4%, заяви той пред БГНЕС.

В същото време полк. Марков заяви, че „Величие“ не е против НАТО и ЕС.






„Е как да останем под чертата, като нашият процент е много над тази черта за влизане. Въпросът е дали можем да го защитим от Делян Пеевски като резултат. Ние се борим с една мафиотизирана система, едни избори, които и в момента се продават и търгуват“, каза полковник Марков и добави: „Живеем в мафиотизирана държава, а не в парламентарна република, нито европейска държава“.
 

Ивелин Михайлов Николай Марков Величие
БГНЕС


Той смята, че нямат конкуренти във вътрешен план, защото партията им има уникална програма и никой друг политически субект през последните 35 години не е подхождал към управлението на страната по начина, по който те биха подходили.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня