Големия Маргин пак на свобода, Сако остава в ареста
Големия Маргин пак на свобода, Сако остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency - Юлиана Николова, БГНЕС
Големия Маргин пак на свобода, Сако остава в ареста
25152
Големия Маргин пак на свобода, Сако остава в ареста
  • Големия Маргин пак на свобода, Сако остава в ареста

Красимир Маринов - Големия Маргин беше пуснат на свобода от Софийски градски съд, въпреки че прокуратурата поиска за него най-тежката мярка "задържане под стража". Големия Маргин напусна ареста срещу "подписка". В четвъртък на него му бяха повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици, рекет и грабежи. За участието си в бандата беше арестуван и Стефан Бонев-Сако. За него съдът беше категоричен, че трябва да остане в ареста.

На свобода срещу "подписка" вече е и Милен Алексиев, също обвинен за участие в групата на Големия Маргин. Доказателствата срещу него, събрани чрез анонимни свидетели, не са достатъчни нито за повдигане на обвинение, нито за постановяване на по-тежка присъда, мотивира се съдът.

След като чуха решението му, тримата напуснаха съдебната зала под засилена полицейска охрана. Наблюдаващият прокурор Чавдар Ангелов отказа да коментира случилото се.

Големия Маргин пак на свобода, Сако остава в ареста
netinfo
Красимир Маринов - Големия Маргин е на свобода заради липсата на достатъчно доказателства. Единственото, което прокуратурата имала срещу него са показанията на Тихомир Георгиев-Боксьора, които съдът счете за такива с "ниска степен на достоверност".

Георгиев беше арестуван за участието си в бандата на Големия Маргин, но и самият той имал група за наказателни акции, сформирана с цел завоюване на територии на наркопазара. Сега Георгиев решил да съдейства на прокуратурата като даде показания срещу Красимир Маринов. Действията на Тихомир Георгиев съдия Иван Стойчев определи като "цинични". Чрез тях той е използвал държавното обвинение, за да облекчи положението си. Георгиев бил основният свидетел и срещу Златомир Иванов. Именно въз основа на неговите показания Златко Баретата бил привлечен като обвиняем и задържан в началото на миналата година.

Така само за последните четири дни Големия Маргин за втори път чу, че може да напусне ареста. На 14 януари Софийският апелативен съд го освободи по обвинението за поръчителство на убийството на Боби Цанков. Веднага след това Красимир Маринов получи ново обвинение за организиране и ръководене на престъпна група и пак попадна зад решетките. Събраните от прокуратурата доказателства обаче не бяха достатъчни, за да остане той там за постоянно.