Големи щети от падналата вчера градушка в Казанлък
Големи щети от падналата вчера градушка в Казанлък / снимка: Sofia Photo Agency

Огромни са щетите от падналата вчера около 17 часа в Казанлък суха градушка. Според неокончателни данни само на цветните алеи и паркове в Казанлък са нанесени щети за над 300 000 лева. Изпочупени са стъклата на стотици жилищни сгради, повредени са фасади на жилищни кооперации, изпочупени са уличните лампи, повредени са стотици автомобили, като сред най-сериозно пострадалите са колите на трите таксиметрови фирми в града.

Падналата градушка вчера е обрулила кестеновите дървета в града, изпочупени са столове на десетки заведения и кафенета, сериозни щети има и по земеделската продукция.

Рано тази сутрин екипи на общинското звено по чистота започнаха да почистват града от падналите клони и наноси с тиня и кал. На оглед за щетите е специална група, начело с кмета на Казанлък Стефан Дамянов. Стотици водачи на МПС-та са категорични, че още от утре ще търсят начини за обезщетения за нанесените им щети.

Според възрастни жители на града, подобно бедствие не е сполетявало Розовата долина през последния четвърт век. Вчера между 17 и 17,15 часа над града се изсипа суха градушка с размери по-големи от орехи. За четвърт час улиците на Казанлък се покриха с огромни ледени късове, а дървета останаха без зеленина.