Гого в спомените на колегите си от Тоника
Гого в спомените на колегите си от Тоника / снимка: tonika.dir.bg

Като невероятен оптимист ще запомнят Гого колегите му от " Тоника"

"Един много силен човек си отиде. Безкрайно тъгувам. Цяла България тъгува за него", заяви композиторът Стефан Диомов, създател и ръководител на "Тоника" по повод кончината на певеца Георги Найденов - Гого.

Диомов разказа, че Гого е бил човек, на който много е разчитал през годините. "Заедно правихме "Тоника" повече от 30 години, за да се случи тя, за да имаме такива големи успехи, една от големите причини беше Гого", добави той. По думите му певецът е бил неповторима личност, с много приятели и много обичан.

Гого имаше невероятна работоспособност, беше пълен с енергия, описа Ваня Костова своя колега. Тя посочи, че ще го запомни и с огромното кавалерство и обич, които непрекъснато е демонстрирал към съпругата си Ева.

Ваня Костова разказа, че Гого е бил един от хората, които са я приобщили към сцената. "Аз бях още малко момиче - едва 16-годишна, когато станах дубльорка на Ева във формацията", посочи тя. Прекрасните му вокални качества не са тайна за никой, но той беше роден певец, джентълмен, човек с чувство за хумор, с който е приятно да се работи, припомни си още певицата.

"Беше много шокиращо, защото първа научих сутринта. Човек трудно асимилира такава новина и стресът сякаш става по-голям колкото повече време минава", коментира Милица Божилова. Това, което той правеше на сцената, всичко го знаят, но аз искам да говоря за човека Гого, добави тя и посочи, че той е бил изключително добър, работлив и невероятен оптимист. "Може би това му даде сили да се бори с болестта. Той ще си остане винаги един от нас", каза Божилова.

Колегите на Георги Найденов-Гого посочиха, че последно са го видели преди 7-8 месеца, тъй като състоянието му не е позволявало чести посещения, но редовно са се чували по телефона. Всеки път се смеехме, припомняхме си нашите шеги и закачки през годините, споделиха те.

"Нека хората го запомнят с добро, защото той наистина беше добър човек. Вярваше, че ще се оправи, но за съжаление коварната му болест го победи. В момента скланям глава и се прекланям пред светлата му памет", каза Стефан Диомов.

На 64-годишна възраст след тежко продължително боледуване тази сутрин почина Георги Найденов- Гого. Опелото ще се състои на 12 януари от 11.00 ч. в Ритуалния дом на Бургаските централни гробища.(БТА)