Глоби за пациенти, извикали спешен екип за неспешен случай, предлага д-р Ненков
Глоби за пациенти, извикали спешен екип за неспешен случай, предлага д-р Ненков / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Глоби за пациенти, извикали спешен екип за неспешен случай, предлага д-р Ненков
66476
Глоби за пациенти, извикали спешен екип за неспешен случай, предлага д-р Ненков
  • Глоби за пациенти, извикали спешен екип за неспешен случай, предлага д-р Ненков

Глоби за пациенти, извикали спешен екип за неспешен случай, предлага д-р Мирослав Ненков, бивш здравен зам.-министър в служебния кабинет, с ресор болнична политика.

„Линейка с екип се вика, когато нещата са на „умирачка". Това е спешността. От кръвоизлив от носа не се умира и това го знае всеки. От разстройство не се умира и това го знае всеки. От 37.8 градуса температура не се умира и това го знае всеки. Не са сложни работи. Висока температура на дете не е причина да бъде извикан спешен екип. Не знам колко детски екипи има в София - може би са два. Ако единият детски екип е ангажиран с адрес, а другият детски екип отиде на 37.8 градуса на разтрепераните родители, защото е така, детето ти като е болно, това е най-важното нещо за теб на света. Като се сгърчи трето дете, кой ще отиде да му окаже помощ? Как биха се чувствали тези родители, които са извикали линейка за 37.8 градуса, вместо да се обадят на педиатъра си или на познат лекар, който имат. Извикали са линейка, която пък от своя страна не може да отиде при детето, което е в много сериозно състояние. Ето, истинска реална ситуация", коментира в ефира на Дарик д-р Ненков.

Слушателите на Дарик кафе изразиха различни позиции по темата в профила на предаването във Фейсбук. Д-р Ненков призова освен мнения, да се дават и идеи как може да се реши проблемът.

*Д-р Мирослав Ненков е познат на слушателите на радиото от рубриката „Живи и здрави с д-р Ненков" в понеделник, сряда и петък в Дарик кафе.