Глоби и арести за бунтари след протест в Пазарджик
Глоби и арести за бунтари след протест в Пазарджик / снимка: DarikNews.bg

С решение на Районния съд в Пазарджик трима от задържаните във вчерашния протест в областния град ще платят глоби, а останалите петима извършители ще останат в ареста за две и четири денонощия.

Мъж, хвърлил пиратка срещу униформен, охранявал протеста, е наказан с пет денонощия зад решетките. Срещу един от задържаните, нападнал полицай, е образувано бързо полицейско производство за нанасяне на телесна повреда. Служителят на реда е със счупен пръст на ръката.

Само един от задържаните е жител на Пазарджик, сред тях има и непълнолетно момче, на което е наложена глоба в размер на 400 лева.

Вчера представители на младежката организация "Лесбийки, гейове, би- и трансексуални-действие" организираха мирен протест в Пазарджик срещу приетата Наредба за обществения ред на местната община. Още в началото на стачката се стигна до физически сблъсък заради група момчета с бръснати глави и черни дрехи. 8 от тях бяха закопчани с белезници от униформените, които бяха ръководени лично от шефа на пазарджишката полиция комисар Стоян Стоянов.

Други новини от Пловдив